Jdi na obsah Jdi na menu

Sporty

Nejpopulárnějším sportem v Rusku je fotbal . Podle Yandex Výsledky hledání analýza ratingu z nejpopulárnějších sportů mezi Rusy: „ Fotbal na špičce seznamu nejpopulárnějších sportů v Rusku“, s 5 až 10 milionů žádostí. Lední hokej přišel v vteřině s házenou , basketbal, box, automobilové závody, volejbal, atletiku, 51f82bfff1663e4e937dfb5f7304e60b_resize-620-349_.jpgtenis a šachy zaokrouhlení z první desítce žebříčku. Jiné oblíbené sporty patří pohazovat, biatlon, krasobruslení,vzpírání, gymnastiku, zápas, bojová umění, rugby odbor, a lyžování.

Fotbal je sportem číslo jedna v zemi. Vysoký podíl mužů mají zájem v tom do určité míry (a mnohé děti hrát pravidelně) a ženy také připojit k mužům, pokud jde o národní tým. Ruská liga má poměrně vysoký stupeň konkurenceschopnosti. Mnoho pozoruhodných talentovaných zahraniční hráči byli a hrají v ruské lize, stejně jako místní talentovaných hráčů hodných místě, ve výchozím jedenáct z nejlepších klubů.

Biatlon je nejpopulárnější zimní sport v Rusku a pořadí první v celkovém anketách a televizní sledovanost pro zimní období. Rusko má za sebou řadu úspěšných biatlonistů a získal olympijských a světových medailí.

Basketbal je populární sport v Rusku. Ruské národní basketbalový tým je dědicem národní basketbalový tým Sovětského svazu a získal několik mezinárodních titulů.  Rusko je domov pro několik mezinárodně uznávaných hráčů, jako je Andrej Kirilenko nebo 2016 NBA mistr Timofey Mozgov . PBC CSKA Moskva je druhým nejúspěšnějším týmem v historii evropských klubových soutěží.

Plavání je většinou elitní sport pro většinu Rusů, ale před rozpadem SSSR , plavání byl institucionalizován a rekreační sport a vynikal v olympijských hrách konkurují východním Německu v celkové tabulce plavání medaile. Rusko se nepodařilo dosáhnout stejného úspěchu jako má Sovětského svazu však stále nebyla několik pozoruhodných Ruští plavci, který vynikal, Alexander Popov , čtyřnásobný olympijský vítěz je považován za jeden z největších sprint freestyle plavci všech dob, a jediný muž plavec v historii, který vyhrál čtyři individuální zlaté olympijské medaile v freestyle akcích.